Η Βαρκελώνη προσφέρει φόρτιση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χρησιμοποιώντας ισχύ που ανακτάται από το μετρό της

Ο φορέας δημόσιων συγκοινωνιών της Βαρκελώνης, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), έχει αρχίσει να προσφέρει φόρτιση ηλεκτρονικών ποδηλάτων χρησιμοποιώντας ισχύ που ανακτάται από τα τρένα του μετρό. Το έργο Metrolinera είναι μια προσπάθεια αξιοποίησης ενέργειας που διαφορετικά θα χανόταν.

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε πρόσφατα στο σταθμό Ciutadella-Vila Olímpica, όπου έχουν εγκατασταθεί εννέα αρθρωτά ντουλάπια-σταθμούς φόρτισης κοντά στην είσοδο του ζωολογικού κήπου.

Αυτοί οι σταθμοί φορτίσης που παρέχονται από μια εταιρεία που ονομάζεται MyLock, παρέχουν ένα μέσο επαναφόρτισης χρησιμοποιώντας ενέργεια που παράγεται από το φρενάρισμα των τρένων.

Μια άλλη αξιοσημείωτη πτυχή σχετικά με αυτό το έργο είναι ότι η ιδέα δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους υπαλλήλους του Metro, αφού η εταιρεία τους κάλεσε, στο πλαίσιο μιας πρόκλησης για την επιχειρηματικότητα με όνομα Estació del Futur (Σταθμός του Μέλλοντος), να οραματιστούν καινοτόμες ιδέες για τον σταθμό του μέλλοντος. 

Η αποδοτική χρήση της ενέργειας και των πόρων που παράγονται από το ίδιο το μετρό θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της εγκατάστασης που ανταποκρίνεται στη ζήτηση που προκαλείται από την αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας, τα οποία τον τελευταίο καιρό κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα στους ντόπιους οδηγούς.

Η πρόεδρος της TMB, Laia Bonet, δήλωσε ότι η υπηρεσία θα βοηθήσει όσους συνδυάζουν τις δημόσιες συγκοινωνίες με «ηλεκτρικά οχήματα προσωπικής μικροκινητικότητας, όπως ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα» όταν κάνουν ταξίδια στην πόλη.

Πηγή: ebiketips.road.cc/ themayor.eu

Share the Post: